4.04.2008

«Панахиду за померлими від голоду» почують в Європі й Азії. Група компаній «Планета» підтримала світовий тур українських артистів

       Трагічний та величний реквієм Євгена Станковича «Панахида за померлими від голоду», присвячений Голодомору 1932-33 років в Україні, почують в Ізраїлі, Великобританії, Нідерландах, Чехії, Словаччині, Бельгії, Швейцарії, Франції та Німеччині. Виконувати його будуть Національна заслужена академічна капела «Думка», Національний симфонічний оркестр України й Симфонічний оркестр Національної філармонії України. Меценатом концертного туру, що проходитиме у квітні-травні й жовтні нинішнього року, виступила Група компаній «Планета».    

        Голодомор назавжди закарбувався в історичну пам'ять українського народу, але для багатьох за кордоном ця сторінка стане новим відкриттям України. А музика Станковича, нашого геніального сучасника, буде тією мовою, що не потребуватиме перекладу: гіркота пережитого у музичній формі переконує сильніше за десяток архівних фоліантів.

Для співробітників ЗАТ «Планета-Буд», що входить до Групи компаній «Планета», є ще одна причина почувати себе по-особливому причетними до цієї події. В 2003 році вони працювали над реконструкцією Будинку художніх колективів, де сьогодні репетирує капела «Думка». Їхня гордість - це створення найкращого акустичного залу в країні. І сьогодні, через п'ятиліття після реконструкції, зал залишається еталоном «передачі» звуку. Тут не можливо фальшивити, вважає художній керівник колективу, Народний артист України Євгеній Савчук, і тому впевнений, що українські артисти гідно впораються із завданням донести чистоту звучання реквієму Е. Станковича закордонним слухачам.

Підтримка цієї акції проходить у рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного між ЗАТ «Планета-Буд» і Міністерством культури й туризму торік.

 



Контакти

04071, м. Київ,
вул. Костянтинівська, 32-Б.
E-mail: info@planeta.ua

+38 (044) 494 19 12

: ,
Show stat
  All: 42274
  Unique today: 1
  All Today: 1